Tänään oli sellainen. Tiedättekö ne, sellaiset vähän tavallista paremmat päivät? Mitään niin kovin ihmeellistä tai suurta siihen ei tarvita. Ehkä jopa riittää että nousee sängystä sillä vähemmän tunnetulla hyvällä jalalla ja siitä eteenpäin kaikki vain menee jotenkin putkeen, eikä sekään niin paljoa harmita jos joku asia menee vähemmän putkeen. Kun joku kysyy miksi olet hyvällä tuulella et oikein osaa itsekään sanoa. On vain hyvä päivä.

Toki tähän tavallista onnellisempaan olotilaan on ihan todellisiakin syitä. Talven ensimmäinen lumi satoi juuri sopivasti ennen joulua (älkääkä sanoko että ehtii se vielä sulaa, kyllä minä sen tiedän mutta silti). Syksyn viimeinen tentti oli takana päin puolenpäivän aikoihin ja se meni huikean paljon paremmin kuin olisi ollut syytä odottaa. Jouluostoksilla oli yllättävän leppoisaa ihmismäärästä ja väsyneistä jaloista huolimatta ja suurin osa lahjoista on nyt hankittu. Alkaa ihan tuntua siltä että se joulu saattaa tänä vuonna sittenkin tulla, välillä uhkasi jo epäusko. Päivän päätteeksi vielä Prison Break eli laatuaikaa sohvan ja television kanssa, sitä on nykyään kovin harvoin tarjolla.

Myöhään heränneen jouluhengen puuskassa avasin vihdoin myös Positiivareiden ja Auran kirjaston joulukalenterin luukut. Olen sentimentaalinen hupsu, myönnän, mutta luukuista löytyvät pienet ajatukset aina silloin tällöin kolahtavat ja lämmittävät mieltä.

Älä mieti, mitä sinulta jäi näkemättä.
Älä muista sitä, mitä olisit halunnut tehdä.
Kyllä sinulle annettiin onnellisen elämän avaimet.
Ethän pelkää käyttää niitä.