...vaan valvoo vuoteellaan. Hän kellon käyntiin koittaa viimein nukahtaa.

23.47 Hyvää yötä ja irkki kiinni. Kerrankin osasin lopettaa ajoissa kun jyskyttävä päänsärky ajoi nukkumaan. Tästä se unirytmikin normalisoituu pikkuhiljaa, ei enää valvomista aamuneljään.

0.24 Kirja sivuun, valot pois ja peitto korviin. Ihanaa nukkua kunnon yöunet niin jaksaa sitten huomenna Sikurin ja Tiian kanssa Selloon pirteänä.

1.59 Turhaan tässä sängyssä pyörin kun ei se uni nyt näköjään tule. Ei muuta kun ylös ja vessaan, vähän suklaavanukasta ja juotavaa, jos vaikka sitten yrittäisi uudestaan.

3.02 Ja paskat, ei väkisin. Selkäänkin alkaa sattua tämä pyöriminen ja nälkä kurnii niin että vatsaan sattuu. Yöpalaa poskeen ja parit sudokut. Väsyttää niin että numerot himertävät silmissä. Jokohan nyt uskaltaisi mennä takaisin sänkyyn.

Joskus vähän ennen aamuneljää Vihdoinkin. Suloinen tiedottomuus. Unianäkemätön uni. Taivaallista.

4.41 Mitä v****a?! Infernaalinen meteli, onko palohälyttimestä patteri loppu, onko tuuli vihdoin paiskonut ikkunat sisään, onko kolmas maailmansota alkanut ja ilmahälytykset ulvovat? Ei, vaan suihkuradio, joka päivällä sanoi irti sopimuksensa on päättänyt ruveta toimimaan taas, täydellä volyymilla ja taajuudella, jolta kuuluu vain epämääräistä kohinaa ja ujellusta. Patterit pois, hakkaan sen vasaralla tuhannen päreiksi sitten huomenna etteivät naapurit nyt häiriinny. Suutun suihkuradiolle, suutun äidille, suutun itselleni siitä, että puran omaa turhaumistani ja kiukkuani viattomiin sivustakatsojiin. Anteeksi.

4.43 Ties kuinka mones yritys tänä yönä. Väsymys lähentelee koomatilan luokkaa, kyllä se unikin varmaan tulee pian uudestaan. Tai niin sitä luulisi. Titun säätämän suihkuradion aiheuttama säikähdys sai adrenaliinit virtaamaan ja aiheeton, järjetön suuttuminen piti huolen siitä etteivät ne ihan äkkiä rauhoitu. Itkettää, ihan vain väsymyksestä ja turhautumisesta kun se perkeleen uni ei tule vaikka väsyttää. Nukahtmislääkkeen voisin napata naamariin, mutta kun niillä ei ole yleensä ollut minuun havaittavaa tehoa. Sitten vain valvon paha maku suussa.

5.28 Päässä soi Neon 2:n huippubiisi, miksiköhän... Nythän on jo melkein aamu, mitä sitä turhaan tässä enää makaamaan. Kirjoittaisi vaikka blogiin miten kivaa unettomuus on. Olen usein siunaillut hyviä unenlahjojani ja miettinyt kauhunsekaisella myötunnolla niitä, jotka kärsivät ihan todellisesta unettomuudesta, päivästä toiseen, viikosta toiseen, kuukaudesta toiseen. Kolmas yö menossa ja olen jo hermoraunio ja vaaraksi ympäristölle. Toivon todella että tästä ei tule tapa.

6.01 Josko sittenkin yrittäisi vielä kerran, ehkä se uni nyt vihdoin ja viimein vapauttaisi tästä olotilasta. En olisi ihan niin romuna kun saisi edes muutaman tunnin nukuttua. Kello soi vasta kymmeneltä, eli jos nyt menisin sänkyyn ja äkkiä pian saisin unen päästä kiinni niin ehtisin nukkua kolme ja puoli tuntia. Ja tämä laskeminenhan on varmin tapa saada unta... Yritänpä kuitenkin. Hyvää yötä. Sort of.