Siitä kuulee paljon ja joka tuutista, ja nimenomaan siitä miten liikunnan tuoma etu ei ole vain fyysinen vaan myös henkinen. Suhtautumiseni näihin juttuihin on ollut lievästi sanottuna skeptinen, sohvaperunan elämä tai tietokoneen ääressä istuminen ovat aina tuoneet minulle mittaamattomasti enemmän tyydytystä kuin hikipäissä huhkiminen kuntosalilla tai lenkkipolulla. Liikuntahan on se kammottava pakkopulla koulusta mistä oli pakko päästä läpi läsnäololla ja hyvällä asenteella kun muut aineet suoritettiin tiedolla ja osaamisella. Kaikki myöhemmät yritykset liikuntaharrastukseen ovat kaatuneet ennemmin tai myöhemmin siihen, että ne ovat tuntuneet enemmän tai vähemmän tervanjuonnilta.

Tai näin oli kunnes aloin puolitoista viikkoa sitten kuntoilla. Yhtäkkisenä päähänpistona tai hetkellisessä mielenhäiriössä päätin ruveta liikkumaan säännöllisesti. Jostain käsittämättömästä syystä ajatus kantoi pidempään kuin puoli minuuttia ja päätös on ainakin toistaiseksi pitänyt, joka ikinen päivä. Itseni ja itsekurini tuntien se on jo suoranainen ihme. Vielä ihmeellisempää on se, ettei se ole ollut vastenmielistä. Ei jotain mihin pitää pakottaa itsensä hampaat irvessä, vaan jotain minkä haluan tehdä, vaikka kuinka väsyttäisi. Jos kolmen tunnin yöunien ja koulupäivän jälkeenkin valitsen tunnin rehkimisen ja hikoilun päiväunien sijaan, aivoissani on jokin napsahtanut isosti paikoiltaan. Tai ehkä sitten kuitenkin paikoilleen...

Ja täytyy myöntää että kyllähän ne hehkuttajat piru vieköön ovat oikeassa! Jos unohdetaan kokonaan se, että viikossa paino putosi yli kilon ja vaatteet istuvat nyt jo paremmin, tämän puolitoista viikkoa olen ollut energisempi ja hyväntuulisempi kuin aikoihin, nukahdan iltaisin kunhan pää osuu tyynyyn ja minulla on kaiken kaikkiaan parempi olo itsestäni. En todellakaan tiedä mikä tällä kertaa on erilaista kuin ennen, mitään uutta ja ihmeellistä lajia en ole löytänyt, enkä sen puoleen mitään sen erityisempää motivaatiotakaan. Toivon vain hartaasti että liikunnan ihmeitätekevässä vaikutuksessa on tarpeeksi motivaatiota jatkaa tätä päähänpistoa.