Otsikko on harhaanjohtava. Se viittaa mukaviin asioihin. Tällä kertaa lämpö on kuitenkin kuumetta ja loma sairas- sellaista. Tänään tulee 7 päivää täyteen korkeaa, 38 asteen molemmin puolin heiluvaa kuumeilua. Lääkärissä kävin toiseen kertaan, lievää streptokokkia ja oikean korvan pientä punoitusta lukuunottamatta ne eivät löydä minussa mitään vikaa. Paitsi että olen ollut korkeassa kuumeessa viikon. Veriarvot ovat loistavat, ei löydy influenssaviruksen vasta-aineita, nenäröntgen on puhdas. Olo on kuin neulatyynyllä, ja hoitajan yrittäessä ottaa verta samasta kädestä kuin muutama päivä sitten sattui niin saatanasti, että homma oli pakko keskeyttää ja vaihtaa neula toiseen käsivarteen.

Lopputulos: vahvempi myrkky streptokokkiin ja mahdolliseen lievään korvatulehdukseen ja toinen viikko sairaslomaa. Lähete korvaklinikalle jos ei olo rupea paranemaan parissa päivässä. Sain lääkärin heittämään hanskat naulaan, hyvä minä! Äiti totesi rakkaudella että sille on sattunut viallinen lapsi :D

Sairasloman lisäksi on tiedossa pakkoloma, palkaton sellainen. Lama iski meillekin. Työnantaja onneksi hoitaa asian hyvin työntekijäystävällisellä tavalla, ja työttömyyskorvaukseenkin ainakin osalta ajalta on ilmeisesti mahdollisuus.

Ja silti elämä hymyilee. Pitkään surua ja ahdistusta aiheuttanut asia ratkesi tänään helpommin kuin uskalsin pelätäkään ja tiedossa on kaikkea kivaa. Johon muuten aion ottaa osaa vaikka pää kainalossa.