...it's beginning to look like Christmas everywhere.

Viime joulu meni niin sanotusti ohi. Kun aattoaamuna seitsemältä haahuiltiin Dublinin lentokentällä ja pamahdettiin siitä muutaman tunnin lennon ja ajomatkan jälkeen suoraan sukujouluun oli tunnelma lievästi psykedeelinen, varsinkin kun edeltävänä yönä ei ollut nukkunut silmäystäkään. Lievä krapulatila ei myöskään auttanut joulutunnelmaan virittäytymisessä.

Tänä vuonna päätin ottaa vahingon takaisin ja juhlia joulua viime vuodenkin edestä.Työ- ja muista kiireistä huolimatta se on onnistunut varsin hyvin, viikonloppuna pyöräytettiin perinteinen satsi joulukakkuja ja eilen kirjoitettiin kortteja urakalla. Kakkujen leipominen (ja varsinkin hedelmien ja rusinoiden jauhottaminen) on jouluperinne, joka on kuulunut jouluuni niin kauan kuin muistan. Koska kakut täytyy leipoa vetäytymään hyvissä ajoin ennen h-hetkeä, se on usein ensimmäinen jouluisa askare johon meidän taloudessa ryhdytään ja siitä alkaa joulu. Niin nytkin.

Kun eilen vielä elohopea sukelsi reilusti pakkasen puolelle ja kevyt lumi narskui kenkien alla ja kimalsi katulampun valossa, oli joulutunnelma täydellinen. Mielialaa ei pahasti laskenut edes se, että tänä aamuna uskollinen Morphmobiili ei inahtanutkaan... Auto todennäköisesti lähtisi käyntiin kuin palmun alta, mutta yön lähes 20 asteen pakkanen hyydyttää keskuslukituksen ja siihen sisältyvän ajoneston. Ei muuta kuin mersulla Piippa töihin ja nippa nappa ajoissa oman työpöydän äääreen. Talvi on taitolaji eikä harjoitusta puutu.

Viime päivät ovat muuten sujuneet rauhallisissa merkeissä. Viikonlopun olin ihan kiltisti, lauantaina myymässä lippuja jäähallilla ja sunnuntaina löhöämässä kotisohvalla. Hiukkasen nauratti se, että baarista pois pysyminen tuntui suuremmaltakin saavutukselta. Eilen vietettiin Haagan porukan pikkujouluja kotikentällä ravintola Madalissa, oli ihanaa nähdä ihmisiä joita en ole nähnyt yli vuoteen. Puolin ja toisin vannotettiin että nähdään useammin ja tämän porukan kohdalla toivon lupausten pitävän.

Loppuviikosta on tiedossa vähän railakkaampaa menoa. Torstaina Ghostsonicsin keikka ja perjantaina Cheerioiden ikiomat pikkujoulut. Tänään ohjelmassa auton huoltoa ja joululahjaostoksia. Saisikohan jostain muutaman tunnin lisää vuorokauteen niin ehtisi nukkua vielä kunnon yöunet? :D